Brede Buurtschool

Sportende kinderen
“De ontwikkelingen, autonomie en sociale vaardigheden van uw kind staan centraal”

De Waalse Louise de Colignyschool is een Brede Buurtschool. Dit betekent dat wij samenwerken met andere organisaties. Wij vinden het belangrijk om de organisaties in onze wijk bij onze school te betrekken. Als Brede Buurtschool hebben wij als visie gericht te zijn op de ontwikkelingen van uw kind, het autonomie bij te brengen en ervoor te zorgen dat uw kind zich in contact met anderen kan ontwikkelen.

Samen met onze partners kunnen wij opvang verzorgen van 07:00 tot 18:30 uur. Hier kan uw kind zich ontwikkelen in schoolse vaardigheden, maar wordt er ook aandacht besteed aan talentontwikkeling. Tijdens de reguliere schooluren wordt de basis voor de kinderen gelegd. Buiten deze schooltijden kan uw kind zich ontwikkelen op verschillende en gevarieerde talentgebieden, zoals (denk-)sport, toneel, beeldende kunst, muziek, computers programmeren, robotica en nog veel meer.

Wij werken samen met:

Stichting DAK
Stichting DAK verzorgt voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 2,5 tot 13 jaar. Wij werken samen met Robin Dak.

Voor Welzijn en Ditiswijs
Zij verzorgen de naschoolse activiteiten bij de Waalse Louise de Coligny. De activiteiten die georganiseerd worden door de leerkrachten zijn na schooltijd. Deze activiteiten zijn gitaarles, blokfluitles en Franse les voor de kinderen uit groep 8 (minimaal een 7 voor Engels is vereist).

Stichting Jeugdwerk Den Haag
De mensen van Jeugdwerk Den Haag verzorgen Nederlandse les voor ouders die de Nederlandse taal willen leren. Hierbij is ook gratis kinderopvang voor de kinderen tot 4 jaar.

Centrum Jeugd en Gezin
Het Centrum Jeugd en Gezin verzorgt onze schoolarts op de Waalse Louise de Colignyschool.