Groep 7

Groep 7

Groep 7 krijgt les van juf van Alphen en juf Tromp

Maart 2019...………..waar blijft de tijd!


We zijn inmiddels aangekomen bij de maand maart. we hebben zojuist de Cito M7 allemaal gemaakt. De een met een wat beter resultaat dan de ander.

We gaan er weer tegenaan, om toch betere resultaten te kunnen verkrijgen voor E7 Cito. We moeten daar natuurlijk zelf wel aan willen werken. Je weet het ………wordt het die BMW of ga je voor iets anders! Jullie zijn voor e eigen toekomst bezig. Leren is weten. Van oefenen worden we beter. Denk daarbij aan alles wat je tot nu al hebt mogen leren.
Afgelopen week hadden we in het teken van 'cultuur' weer een LMZ-les. Heel leuk, maar ook heel bewerkelijk.
We bouwden huizen van golfkarton, van satéstokjes met ijsstokjes. We bouwden bruggen van gevouwen papier. Ook van gevouwen papier bouwden we huizen.
Afgelopen week maakten we in groepjes van 4,als echte architecten een aantal gebouwen die op een braakliggend terrein moesten worden geplaatst. We moeten dan rekening houden met de functionaliteit van het gebouw en de ruimte die we hebben om alle vier de gebouwen te kunnen plaatsen. Overleg is daarbij dus zeker noodzakelijk!
We zijn met spelling bezig met veranderlijke werkwoorden. Valt nog best tegen! De taalmethode is echt wel pittiger dan onze voorgaande methode, maar wel leuk en leerzaam.

Rekenen is weer een ander moeilijkheidje. Breuken gelijknamig maken is toch best wel moeilijk. Veel oefenen, de tafels van vermenigvuldigen kennen, zijn hierbij echte vereisten.

We gaan een drukke periode tegemoet.
1 april gaan we om 12.45 naar het gemeente museum. Alle kinderen blijven over i.v.m. de tijd dat we weg moeten
4 april hebben we theorie verkeersexamen.

In de week van 14 mei en 20 mei hebben we de ENTREETOETS GROEP 7. We moeten dan allemaal uitgeslapen,
fris en helder zijn om een goed resultaat te kunnen behalen.
WIJ KUNNEN DAT: DUS OPTIJD NAAR BED EN GOED UITRUSTEN !!!!!!!!!!!!!!!!

27 mei hebben we het praktisch fietsexamen in Bezuidenhout.
We beginnen om 11.45. Iedereen moet een fiets meenemen. Deze wordt gekeurd. 
i.v.m. de tijd is het handig dat alle leerlingen overblijven die dag.
 

Kinderen