Groep 4

Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4 van de WLC! In onze groep zitten 19 gezellige kinderen, die les krijgen van juf Plagge (ma-di-wo) en Juf Schoonderwaldt (do-vr). Bovendien krijgen de kinderen 2 keer per week gymles van meester Persoon. Ook gaan zij 1 keer per week naar talentles van meester Kleijweg. 

De komende weken gaan de kinderen hard aan het werk om de tafels te leren. Zij moeten de tafels van 1,2,3,4,5 en 10 leren! Gelukkig bieden we elke twee weken een nieuwe tafel aan en hoeven de kinderen niet gelijk alles in 1 keer te leren. We hopen dat de ouders net zo enthousiast zijn over het leren van de tafels en dat er thuis veel geoefend gaat worden. 

Ook leren de kinderen nu klokkijken met 5 en 10 minuten over/voor.... In groep 3 hebben zij de hele en halve uren geleerd en in het begin van groep 4 kwart voor en kwart over. Nu is het moment aangebroken dat de kinderen een stapje verder gaan. En dat is dus nog best wel moeilijk. U kunt hier thuis ook tijd aan besteden. Vraag een aantal keer per dag even aan uw kind hoe laat het is. Want alleen op school oefenen is niet genoeg. Misschien kunt u uw kind stimuleren door hem/haar een eigen klok op de kamer te geven. Bij de Action zijn klokken te koop voor minder dan 2 euro!! En herhalen blijft ook hier heel belangrijk. 
Heeft u hier vragen over, dan kunt u altijd even bij ons langskomen. 

TIP: www.tafeldiploma.nl
 

Activiteiten

In november hebben we weer keurig meegedaan met de Fietslessen. We hebben veel geoefend en veel geleerd. Gelukkig hielp het weer ons mee. Beetje koud maar !!


We hadden een geweldige LaatMaarZien les. Meester Kleijweg heeft ons enorm geholpen en de resultaten waren geweldig.