Groep 3

Groep 3

Groep 3 krijgt les op maandag tot en met donderdag van juf Jans, en op vrijdag van meester Kleijweg.

  

Wij zijn een gezellige groep 3 met op dit moment 26 kinderen.

Deze week is Romaissa ons kind van de week!

Romaissa woont met haar mama, John, haar kleine zusje Esmee en  haar grote zus Lisa in een huis. Ze houdt van leren en het werken in de hoeken.Ze lust graag patat, taart en aardbeienijs.Haar lievelingskleur is blauw. Ze vindt poesjes erg lief en ze vindt van fruit een appel het lekkerste!

In "de koffer van het kind van de week" zat een baby-pakje van vroeger. Wat is ze veel gegroeid he! Ook zat er een kubus is om op te lossen, een boekje en een puzzelboekje. Romaissa had ook nog een klein peertjes-knuffel in de koffer gedaan! We hebben haar al veel complimentjes gegeven en er volgen er deze week vast nog veel meer!

We spelen de laatste tijd ook graag met Kapla:


Met rekenen zijn we, naast het werken in ons boek en werkschrift , ook op niveau op de computer aan het werk!
Om het rekeninzicht te vergroten, bouwen we ook bouwsels na met blokjes. 
     Zo worden de blokjes niet alleen gebruikt als telmateriaal en om te splitsen.We gebruiken nu ook de kralenketting om sommetjes uit te rekenen. Dat is heel handig, want aan onze vingers hebben we niet meer genoeg.En als laatste hulpmiddel hebben we nu ook allemaal een rekenrekje!

Daarnaast leggen we ook wel eens patronen om ons inzicht te vergroten!


Daarnaast hebben we met geld gerekend en gestart met klokkijken. Voorlopig werken we alleen met de hele uren.


We beginnen elke dag met een lied en een (bijbel) verhaal of versje van de methode Trefwoord.
Fijn om de dag zo samen te beginnen!


Op de tafels staan nu ook de emotie -kaartjes! De kinderen mogen 2 keer per dag een kaartje op hun tafel neerzetten in het daarvoor bestemde balkje. Zo leren de kinderen over hun emoties te praten en samen te denken aan oplossingen wanneer er bijvoorbeeld iemand boos of verdrietig is!

Op de maandag en donderdagochtend hebben de kinderen gym van meester Persoon. Op vrijdag gaan de kinderen met meester Kleijweg naar de talentruimte beneden in de kelder om daar talentles te krijgen.

In de klas zijn we nu bij rekenen bezig met splitsen! We hebben dat geoefend met blokjes en ons schrijfpotlood, maar ook met kralen en eikels. Leuk om thuis ook te doen! 
 Samen 8, je kunt dit splitsen in( op de foto) 3 en 5....


Naast het werken volgens de methode (Veilig leren lezen, Alles Telt en Pennenstreken )werken we ook regelmatig in hoeken. Zo hebben we een leeshoek, een letterhoek, een bouwhoek, een speelhoek,een taalhoek en een rekenhoek. Zo leren we het al geleerde spelenderwijs verwerken.Ook het leren samen werken en samen spelen komt zo goed tot stand!

         


 
We hebben, omdat we veel woorden leerden in kern 2 en 3 over ons lichaam, in de hoeken gewerkt en gespeeld over ziek zijn. Zo was de speelhoek ingericht als doktershoek!
    


Met de methode Laat maar Zien hebben we ook weer mooie huizen geknutseld. Dit keer met luciferstokjes. Het zit er heel leuk uit!

  

Ook de Laat maar Zien les over vensters van Hundertwasser was heel leuk!