Groep 3

Groep 3

Groep 3 krijgt les op maandag tot en met donderdag van juf Jans, en op vrijdag van meester Kleijweg.

  

Wij zijn een gezellige groep 3 met op dit moment 14 kinderen.


Deze week is Aleksander ons kind van de week!

Aleksandar woont samen met zijn papa en mama in een huis. Zijn broer woont in een ander land.
Aleksandar houdt van voetbal en van hard rennen. Hij lust graag tomatensoep, appels, chocoladetaart en aardbeienijs. Zijn lievelingskleur is blauw! Zijn lievelingsdier is een leeuw.
Aleksandar had in de "koffer van het kind van de week"een voetbalshirt gedaan en een mooie auto. Er zat ook een transformer autootje in! 

We hebben hem al veel complimenten gegeven en er volgen er deze week vast nog meer!

We zijn nu al bezig met de woorden van kern 4 ! Knap he? We oefenen op het snel leren lezen door vaak een leesrace-blad te doen!

  
Tijdens rekenen hebben we veel op verschillende manieren geteld en hoeveelheden bekeken. Ook van rekenen hebben we een schrift! We hebben de telblokjes al gebruikt en gaan zeer regelmatig op de computer!!


    
 
Ook zijn we aan het splitsen.Dat hebben we samen op het bord gedaan. Op de foto ziet u een eekhoorn die 7 eikeltjes heeft, maar er soms een paar verstopt.Daarnaast hebben we het ook met blokjes en knikkers gedaan.

En in december is het ook leuk om met kruidnoten te doen !


We zijn ook begonnen met klokkijken. De kleine klokjes hielpen daarbij!
   

Hier ziet u wat materialen van Veilig leren lezen:

 het woorddoosje   het klikklakboekje

In kern 3 gaan de kinderen ook met de letterdoos werken :
    We zijn nu ook gestart met het delen en praten over onze "gevoelens". Daar gebruiken we de PAD-kaartjes voor.In groep 3 gebruiken we de volgende kaartjes:
 Hier ziet u ook hoe deze kaartjes op de tafel neergezet kunnen worden.
Daarnaast hebben we ook al in een schrijfschrift geschreven met het schrijfpotlood. Wat moet je dan op veel dingen letten .....Hoe houd je je potlood vast ... welke houding moet je aannemen... hoe moet je schrift liggen ....Allemaal nieuw en ontzettend spannend!
  een bladzijde om de letter V te leren.

Natuurlijk spelen we ook nog tussendoor en zijn we al in de hoeken geweest. In de hoeken verwerken we het geleerde. Zo is er een boeken/kleurhoek, een letterhoek, een speelhoek en een bouwhoek en een taalhoek.

Ik zal regelmatig foto’s hier plaatsen ( Natuurlijk alleen van de kinderen die op de website mogen). Dus het is wel leuk om regelmatig hier te kijken !

     
        
De volgende foto's zijn van het circuit na kern 2, waarin de kinderen veel woorden over het lichaam leerden. Het ziek zijn en beter worden en de dokter spelen een grote rol!
            
                       
          
    
Op de computer rekenen:

We zijn nu, na de doktershoek aan het spelen en werken in de sint en piethoek!
          


         
Tussendoor doen we vaak nog wat beweeg-spelletjes of dansen we op liedjes van kinderen voor kinderen.... lekker in beweging komen en dan weer even geconcentreerd kunnen werken .... :)