Groep 3

Groep 3

Groep 3 krijgt les op maandag tot en met donderdag van juf Jans, en op vrijdag van meester Kleijweg.

  

Wij zijn een gezellige groep 3 met op dit moment 27 kinderen.


Deze week is Celia ons kind van de week!

Zij woont met haar papa en mama en zusje in een huis. Sinds de meivakantie zijn ze hier komen wonen.In de "koffer van het kind van de week" heeft Celia een foto gedaan van zichzelf, een stickerbal-spel, een basketbal-spel en een tennisbal. De laatste omdat ze ook op tennis zit!
Er zat ook nog een masker is, glitters en een leuk boek.
Celia houdt van aardbeien-ijs. Haar lievelingskleur is paars. Ze eet graag bij de Mac Donalds en haar lievelingsdier is een kat.We hebben haar al veel complimentjes gegeven en er volgen er deze week vast nog veel meer!

We spelen de laatste tijd ook graag met Kapla:
             

       


 Daarnaast leggen we ook wel eens patronen om ons inzicht te vergroten!


e beginnen elke dag met een lied en een (bijbel) verhaal of versje van de methode Trefwoord.
Fijn om de dag zo samen te beginnen!


Op de tafels staan nu ook de emotie -kaartjes! De kinderen mogen 2 keer per dag een kaartje op hun tafel neerzetten in het daarvoor bestemde balkje. Zo leren de kinderen over hun emoties te praten en samen te denken aan oplossingen wanneer er bijvoorbeeld iemand boos of verdrietig is!

Op de maandag en donderdagochtend hebben de kinderen gym van meester Persoon. Op vrijdag gaan de kinderen met meester Kleijweg naar de talentruimte beneden in de kelder om daar talentles te krijgen.
Naast het werken volgens de methode (Veilig leren lezen, Alles Telt en Pennenstreken )werken we ook regelmatig in hoeken. Zo hebben we een leeshoek, een letterhoek, een bouwhoek, een speelhoek,een taalhoek en een rekenhoek. Zo leren we het al geleerde spelenderwijs verwerken.Ook het leren samen werken en samen spelen komt zo goed tot stand!

         


 


Met de methode Laat maar Zien hebben we ook weer mooie huizen geknutseld. Dit keer met luciferstokjes. Het zit er heel leuk uit!

  

Ook de Laat maar Zien les over vensters van Hundertwasser was heel leuk!