Groep 3

Groep 3

Groep 3 krijgt les op maandag tot en met donderdag van juf Jans, en op vrijdag van meester Kleijweg.

  

Wij zijn een gezellige groep 3 met op dit moment 14 kinderen.


Deze week is Lou-Ella ons kind van de week!

Lou- Ella woont met haar mama, haar broertje en hun hond in een huis in Den Haag. In het weekend gaat ze vaak naar haar vader in Zoetermeer.
Haar lievelingskleur is blauw. Lou-Ella lust graag rijst en aardbei-ijs. Ze speelt graag met haar knuffels! Vooral met het baby-paardje.Ze wil heel graag op turnen! In de "koffer van het kind van de week" had ze een knijp-cupcake gedaan, deze komt steeds weer terug in dezelfde vorm. Ook zat er een glitter-pen in en een glitter portemonnee. Ze houdt erg van glitters! Ook zat er nog een boekje in en twee hele leuke foto's van het paardrijden.

We hebben haar al veel complimenten gegeven en er volgen er deze week vast nog meer!

Op woensdag 2 oktober is de kinderboekenweek gestart! Het thema van dit jaar is OP REIS ! Vandaar dat de kinderen met een versierde fiets op school mochten komen. Na het lied gezongen te hebben, mochten de kinderen per groep een rondje rijden op hun mooie fiets. Aan het einde kregen alle klassen een mooi boek om tijdens de kinderboekenweek te lezen!
     Ons boek !!
We zijn al begonnen aan kern 2! kern 1 is afgerond en bij alle kinderen is de 1-minuut toets afgenomen.Wat kennen we al veel woorden en letters!!

Tijdens rekenen hebben we veel op verschillende manieren geteld en hoeveelheden bekeken. Ook van rekenen hebben we een schrift! We hebben de telblokjes al gebruikt en we zijn allemaal al een paar keer op de computer geweest!


    


 het woorddoosje   het klikklakboekje


Met rekenen zijn we aan het splitsen.Dat hebben we samen op het bord gedaan. Op de foto ziet u een eekhoorn die 7 eikeltjes heeft, maar er soms een paar verstopt.Daarnaast hebben we het ook met blokjes en knikkers gedaan.
   

We zijn nu ook gestart met het delen en praten over onze "gevoelens". Daar gebruiken we de PAD-kaartjes voor.In groep 3 gebruiken we de volgende kaartjes:
 Hier ziet u ook hoe deze kaartjes op de tafel neergezet kunnen worden.


Daarnaast hebben we ook al in een schrijfschrift geschreven met het schrijfpotlood. Wat moet je dan op veel dingen letten .....Hoe houd je je potlood vast ... welke houding moet je aannemen... hoe moet je schrift liggen ....Allemaal nieuw en ontzettend spannend!
  een bladzijde om de letter V te leren.

Natuurlijk spelen we ook nog tussendoor en zijn we al in de hoeken geweest. In de hoeken verwerken we het geleerde. Zo is er een boeken/kleurhoek, een letterhoek, een speelhoek en een bouwhoek. 

Ik zal regelmatig foto’s hier plaatsen ( Natuurlijk alleen van de kinderen die op de website mogen). Dus het is wel leuk om regelmatig hier te kijken !

     
        

   
          
    
Op de computer rekenen:

Onze eerste woorden:

         
Tussendoor doen we vaak nog wat beweeg-spelletjes of dansen we op liedjes van kinderen voor kinderen.... lekker in beweging komen en dan weer even geconcentreerd kunnen werken .... :)