Groep 3

Groep 3

Groep 3 krijgt les op maandag tot en met donderdag van juf Jans, en op vrijdag van meester Kleijweg.

  

Wij zijn een gezellige groep 3 met op dit moment 27 kinderen.


Deze week is Hailey ons kind van de week!

Hailey woont met haar mama samen in een huis.
In de "koffer van het kind van de week" had Hailey een aantal leuke spullen gedaan. Zoals een little pony, een knuffeltje met een ei, een barbie-popje en een schaap. Haar lievelingskleur is lichtblauw. Ze vindt Duinrell erg leuk en vooral de kikker-achtbaan. Ze lust graag aarbeien-ijs en ze houdt van donuts.
Een cavia is haar lievelingsdier!
We hebben haar al veel complimentjes gegeven en er volgen er deze week vast nog veel meer!

We spelen de laatste tijd ook graag met Kapla:


Met rekenen zijn we, naast het werken in ons boek en werkschrift , ook op niveau op de computer aan het werk!
Om het rekeninzicht te vergroten, bouwen we ook bouwsels na met blokjes. 
     Zo worden de blokjes niet alleen gebruikt als telmateriaal en om te splitsen.We gebruiken nu ook de kralenketting om sommetjes uit te rekenen. Dat is heel handig, want aan onze vingers hebben we niet meer genoeg.En als laatste hulpmiddel hebben we nu ook allemaal een rekenrekje!

Daarnaast leggen we ook wel eens patronen om ons inzicht te vergroten!


Daarnaast hebben we met geld gerekend en gestart met klokkijken. Voorlopig werken we alleen met de hele uren.


We beginnen elke dag met een lied en een (bijbel) verhaal of versje van de methode Trefwoord.
Fijn om de dag zo samen te beginnen!


Op de tafels staan nu ook de emotie -kaartjes! De kinderen mogen 2 keer per dag een kaartje op hun tafel neerzetten in het daarvoor bestemde balkje. Zo leren de kinderen over hun emoties te praten en samen te denken aan oplossingen wanneer er bijvoorbeeld iemand boos of verdrietig is!

Op de maandag en donderdagochtend hebben de kinderen gym van meester Persoon. Op vrijdag gaan de kinderen met meester Kleijweg naar de talentruimte beneden in de kelder om daar talentles te krijgen.

In de klas zijn we nu bij rekenen bezig met splitsen! We hebben dat geoefend met blokjes en ons schrijfpotlood, maar ook met kralen en eikels. Leuk om thuis ook te doen! 
 Samen 8, je kunt dit splitsen in( op de foto) 3 en 5....


Naast het werken volgens de methode (Veilig leren lezen, Alles Telt en Pennenstreken )werken we ook regelmatig in hoeken. Zo hebben we een leeshoek, een letterhoek, een bouwhoek, een speelhoek,een taalhoek en een rekenhoek. Zo leren we het al geleerde spelenderwijs verwerken.Ook het leren samen werken en samen spelen komt zo goed tot stand!

         


 


Met de methode Laat maar Zien hebben we ook weer mooie huizen geknutseld. Dit keer met luciferstokjes. Het zit er heel leuk uit!

  

Ook de Laat maar Zien les over vensters van Hundertwasser was heel leuk!