Groep 3

Groep 3

Groep 3 krijgt les op maandag tot en met donderdag van juf Jans (tot febr 2020) en vanaf febr. 2020 juf Goorhuis en op vrijdag van meester Kleijweg.

  

Wij zijn een gezellige groep 3 met op dit moment 14 kinderen.


Deze week is Joanne ons kind van de week!

Joanne woont met haar mama en stiefvader, twee katten en twee luipaard gekko's in een huis. Soms komt haar broertje Dean ook.
Ze heeft pas haar verjaardag gevierd en vond dat heel fijn!.In de "koffer van het kind van de week"had ze een knuffel, een eenhoorn met geluid, twee gloei-sticks, een playmobiel paardje, een zeemeermin-pony en nog een poppetje en een diertje gedaan. Ook zat er een mooi foto in van haar en haar broertje. Joanne houdt van groentesoep, van unicorn-taart en vanille ijs. Haar lievelingskleur is donkergroen. Joanne vindt paarden en konijnen erg leuk!


We hebben haar al veel complimenten gegeven en er volgen er deze week vast nog meer!

We zijn nu al bezig met de woorden van kern 6 ! Knap he? We oefenen op het snel leren lezen door vaak een leesrace-blad te doen!

  
Bij het werken in de hoeken werken we nu aan het thema het restaurant.
In de speelhoek staat een keukentje, een gedekte tafel en er is ook een kassa. Zo kunnen de kinderen het spel echt spelen!In de blokkenhoek bouwen de kinderen zelf een restaurant na.( zie de foto's!) In de taalhoek spelen de kinderen taalspelletjes van kern 4 en kern 5. In de leeshoek liggen, naast de boeken van kern 5, ook info-boekjes over koken, het restaurant en eten.
          Tijdens rekenen hebben we veel op verschillende manieren geteld en hoeveelheden bekeken. Ook van rekenen hebben we een schrift! We hebben de tel-blokjes en de echte kralenketting met 20 kralen al gebruikt en we gaan zeer regelmatig op de computer!!


    
 
Ook zijn we aan het splitsen.Dat hebben we samen op het bord gedaan. Op de foto ziet u een eekhoorn die 7 eikeltjes heeft, maar er soms een paar verstopt.Daarnaast hebben we het ook met blokjes en knikkers gedaan.

En in december is het ook leuk om met kruidnoten te doen !


We zijn ook begonnen met klokkijken. De kleine klokjes hielpen daarbij!
   

Hier ziet u wat materialen van Veilig leren lezen:

 het woorddoosje   het klikklakboekje

In kern 3 gingen de kinderen ook al met de letterdoos werken :
    We zijn nu ook gestart met het delen en praten over onze "gevoelens". Daar gebruiken we de PAD-kaartjes voor.In groep 3 gebruiken we de volgende kaartjes:
 Hier ziet u ook hoe deze kaartjes op de tafel neergezet kunnen worden.
Daarnaast hebben we ook al in een schrijfschrift geschreven met het schrijfpotlood. Wat moet je dan op veel dingen letten .....Hoe houd je je potlood vast ... welke houding moet je aannemen... hoe moet je schrift liggen ....
  een bladzijde om de letter V te leren.

Natuurlijk spelen we ook nog tussendoor en zijn we al in de hoeken geweest. In de hoeken verwerken we het geleerde. Zo is er een boeken/kleurhoek, een letterhoek, een speelhoek en een bouwhoek en een taalhoek.

Ik zal regelmatig foto’s hier plaatsen ( Natuurlijk alleen van de kinderen die op de website mogen). Dus het is wel leuk om regelmatig hier te kijken !

     
        
De volgende foto's zijn van het circuit na kern 2, waarin de kinderen veel woorden over het lichaam leerden. Het ziek zijn en beter worden en de dokter spelen een grote rol!
            
                       
          
    
Op de computer rekenen:

We zijn nu, na de doktershoek aan het spelen en werken in de sint en piet hoek!
          
         
Tussendoor doen we vaak nog wat beweeg-spelletjes of dansen we op liedjes van kinderen voor kinderen.... lekker in beweging komen en dan weer even geconcentreerd kunnen werken .... :)